SVG Sprites

Network Rail’s Mark Prescott stapt over naar Dual Inventive

20 december 2021

Technologiebedrijf Dual Inventive heeft Mark Prescott benoemd tot nieuwe International Business Development Director als reactie op de indrukwekkende groei in het Verenigd Koninkrijk. Prescott wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de voortdurende ambitieuze plannen van de onderneming in het Verenigd Koninkrijk en het versnellen van de implementatie van Dual Inventive’s technologieën in de Verenigde Staten en Australië.

Hij stapt in januari 2022 over van Network Rail, waar hij programmamanager was voor het Safer Trackside Working Programme, naar het Nederlandse bedrijf dat een Britse vestiging heeft in Doncaster. Onderdeel van dit project was de implementatie van diverse systemen om de veiligheid op het spoor tijdens werkzaamheden te bevorderen. Een groot deel van de groei van Dual Inventive is te danken aan dit programma.

Mark Prescott:

“Dual Inventive is de afgelopen jaren snel gegroeid. Met mijn komst hoop ik de volgende fase in te luiden voor deze fantastische organisatie met zoveel potentieel. Ik kijk ernaar uit om onze klantenservice in het Verenigd Koninkrijk te verstevigen en dit geweldige technologiebedrijf verder uit te breiden buiten Europa, door de implementatie van zijn technologieën in de Verenigde Staten en Australië te versnellen.”

Nauwe samenwerking

Prescott’s benoeming valt op het moment dat het cloud platform van Dual Inventive steeds grotere bekendheid krijgt en de vraag naar producten en diensten sterk stijgt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als buiten Europa. In 2021 heeft het bedrijf 75 mensen in dienst genomen, waarmee het totaal op 105 komt, en de omzet is verdubbeld naar 22 miljoen euro.

Lex van der Poel, CTO van Dual Inventive:

“Mark Prescott is bij ons goed bekend. Tijdens zijn vorige functie bij Network Rail hebben we zeer nauw samengewerkt. We hebben met beide bedrijven een aantal goede stappen gezet, door technologie te implementeren waarmee Network Rail de capaciteit van het spoornetwerk en de veiligheid van spoormedewerkers kan vergroten.”

Network Rail heeft veel van Dual Inventive’s ZKL 3000 RC systemen (Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 Remote Control), die vooraf eenmalig geïnstalleerd en op afstand bediend kunnen worden, over het gehele Britse spoorwegnet geïnstalleerd. Het systeem kan op afstand worden geschakeld, waardoor niemand meer het spoor in hoeft te gaan om dit werkplekbeveiligingssysteem in of uit te schakelen. Dit biedt belangrijke voordelen op het gebied van veiligheid, kostenbesparingen en spoorcapaciteit.

Jacob Zeeman, CEO van Dual Inventive:

“Network Rail is een zeer gewaardeerde klant en we werken zeer transparant samen. De overstap van Mark Prescott naar Dual Inventive brengt ons nog dichter bij elkaar en zal ons helpen om de klant nog relevanter van dienst te zijn.”

Lees ook:
Meer vraag naar digitale werkplekbeveiligingssystemen in de Britse spoormarkt

Meer nieuwsberichten