SVG Sprites
augmented-reality-5 Created with Sketch.

Sensoriek

De veiligheidsnormen voor spoorsystemen zijn hoog. Logisch, want zelfs de kleinste afwijkingen kunnen de doorstroming van treinverkeer verstoren of ongelukken veroorzaken. Dual Inventive ontwikkelt sensoren voor het op afstand monitoren van spoorsystemen. Zo wordt real-time inzicht in de status van de railinfrastructuur veilig en gemakkelijk. En IoT speelt daarbij een belangrijke rol.

De menselijke factor beperken met IoT technologie

Zo robuust als het spoor lijkt, zo weerbarstig is de werkelijkheid. Bij hoge temperaturen ontstaat spoorspatting. Bij kou kunnen storingen in het wisselverwarmingssysteem optreden. Om de railinfrastructuur veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te maken, zetten wij met onze sensoren IoT technologie in. Deze techniek wordt steeds betrouwbaarder. Door toepassing van IoT kun je de menselijke factor beperken en dat leidt direct tot een robuuster spoor en een duurzamere toekomst.

Storingen voorkomen door monitoren op afstand

Controleurs er op uitsturen om handmatig de temperatuur van de spoorstaaf of de scheefstand van een object te meten is niet veilig. Wachten tot een wisselstoring optreedt om dan pas in actie te komen is kostbaar. De winst van monitoren op afstand is hierbij enorm. Daarmee verandert ook de werkwijze van het onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan meer preventieve acties als kritische waarden worden benaderd. Of minder proefbranden om te testen of de wisselverwarming nog werkt. En zelfs minder buitendienststellingen.

Onze sensoren

Met onze IoT sensoren kan de infra vanachter een bureau worden gemonitord en bij afwijkingen op afstand worden geïnspecteerd, via de monitoringapplicatie Insight. Alleen voor de daadwerkelijke reparatie of het onderhoud hoeven mensen het spoor op. De railinfrastructuur wordt daarmee veiliger en betrouwbaarder.

Bekijk hieronder onze sensoren.