SVG Sprites

Veiligheid

Bij werk aan het spoor is de veiligheid van spoorwerkers prioriteit nummer 1. En terecht, want spoorwerkzaamheden brengen veel risico’s met zich mee. Dual Inventive ontwikkelt innovatieve systemen die de veiligheid van medewerkers tijdens werkzaamheden op het spoor garanderen. En technologie speelt daarbij een heel belangrijke rol.

Veilig werken en technologie

Draadloze communicatie via MTinfo 3000 Cloud

Bij al onze ontwikkelingen staat veiligheid hoog in het vaandel. En met ontwikkelen bedoelen we het volledige proces, van idee tot product, inclusief connectiviteit, applicaties en cloud. Al onze systemen bevatten draadloze technologie. Daardoor staan ze in constante verbinding met het IoT-platform MTinfo 3000. Zo kunnen we de veiligheid waarborgen. Neem de ZKL 3000 RC. Hiermee kan op afstand een stuk spoor buiten dienst worden genomen. Dat vergroot de veiligheid voor monteurs. En dat niet alleen, het vergroot ook de beschikbaarheid van het spoor.

Veiligheid staat op de eerste plaats

Bij Dual Inventive staat veiligheid voorop. Daarom zijn al onze veiligheidsproducten voor het spoor ontwikkeld op het hoogste veiligheidsintegriteitsniveau SIL 4 (Safety Integrity Level).

Wat betekent SIL?
SIL is de internationale meetlat, waarmee men de functionele veiligheid van een systeem classificeert. Er zijn vier niveaus: oplopend van SIL 1 tot SIL 4. Hoe groter het risico, hoe strenger de veiligheidseisen moeten zijn voor gebruik. SIL 4 vereist de hoogste integriteitsniveaus om er zeker van te zijn dat de juiste veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om spoorwerkers te beschermen.

Veilig werken én meer spoorcapaciteit

Veiliger én sneller werken

Met onze systemen is veilig werken gegarandeerd én blijft het spoor zoveel mogelijk toegankelijk. Hoe dat kan? Doordat de systemen met beveiligde en draadloze IoT technologie op afstand te beheren en bedienen zijn, via de MTinfo 3000 Cloud. Naast dat dit veiliger is voor medewerkers, gaat het ook veel sneller. Dat betekent dat er in dezelfde tijd meer werk uitgevoerd kan worden. Zo is het spoor sneller weer beschikbaar voor vervoer. Door juist gebruik van digitale technologie kun je doelstellingen als meer veiligheid, snelheid en efficiëntie gemakkelijk bereiken.

Onze veiligheidssystemen

Van idee tot eindproduct en van kortsluitlans tot gegarandeerd waarschuwingssysteem: bij Dual Inventive is geen brug te ver als het om draadloze technologie gaat. De transitie naar een draadloze wereld gaat razendsnel en het spoor mag daarbij niet achterblijven. Daarom zijn al onze veiligheidssystemen verbonden met het IoT-platform MTinfo 3000. Echt alle. Onze systemen maken veilig en efficiënt werken mogelijk voor buitendienststelling, gegarandeerde waarschuwing en beheerste toelating.

Bekijk hieronder al onze veiligheidssystemen voor het spoor.