SVG Sprites

Dual Inventive investeert in haar toekomst en neemt Insydes Groep over

8 juni 2021

Dual Inventive heeft 100% van de aandelen van Insydes Groep (bestaande uit de bedrijven Core|Vision en Arcobel Embedded Solutions) overgenomen. CEO Jacob Zeeman en CTO Lex van der Poel van Dual Inventive en CEO Sjef ten Den van Insydes Groep plaatsten op 3 juni hun handtekening onder de overeenkomst die de overname met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 bevestigt. Beide partijen werken al geruime tijd nauw met elkaar samen. De overname past in de overtuiging dat verbinding van kennis nog meer synergie zal opleveren voor beide organisaties.

Het afgelopen jaar verliep levendig voor het Brabantse technologiebedrijf Dual Inventive. De omzet, resultaten en het aantal medewerkers zijn flink gegroeid. Het aantal leveranties van veiligheidskritische Internet of Things (IoT) systemen voor het spoor aan het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk steeg, alsook de vraag vanuit Europa en Australië naar de nieuwe producten die Dual Inventive ontwikkelt. Dit vraagt om verdere versterking van de ontwikkelkracht, zowel op het gebied van cloudoplossingen als hard- en firmware.

“Dit is een belangrijke stap in het realiseren van de ambities van Dual Inventive.”

Jacob Zeeman van Dual Inventive

Bovendien overtreft de groei van de door Dual Inventive recent opgerichte spin-off AnyWare de verwachtingen. Het aantal industrieën dat de kracht van IoT ziet en omarmt, groeit namelijk snel. AnyWare is gespecialiseerd in full-stack mass IoT as a service (complete oplossingen gebaseerd op de voordelen van IoT) waarbij de focus ligt op de digitalisering van schouw- en monitoringswerkzaamheden voor verschillende marktsegmenten.

Nieuwe expertise ter versterking

De Brabantse Insydes Groep, die bestaat uit Core|Vision en Arcobel, is met gezonde cijfers financieel stabiel.

Sinds 1974 levert Arcobel embedded hardware-oplossingen, zoals industriële pc-systemen voor de telecom-, spoor-, tram-, metro-, machinebouw-, maritieme- en defensiesector, en advies aan de industriële sector in de Benelux. In samenwerking met het designhuis Core|Vision leveren zij klant-specifieke oplossingen.

Het in 2007 opgerichte bedrijf Core|Vision is een gewaardeerde specialist voor de ontwikkeling van embedded systemen voor de industrie alsook de safety critical systemen voor Dual Inventive. Ten behoeve van de groeiende vraag naar IoT sensoren heeft dit designhuis AnySens ontwikkeld. Dit is een ‘plug & play’ IoT hardware platform voor het snel en gemakkelijk samenstellen van modulaire sensoroplossingen. De sensordata zijn te monitoren door AnySens te combineren met bestaande cloudplatformen, zoals het platform van AnyWare.

“We werken al vele jaren samen met Insydes Groep, waarin we elkaar altijd uitgedaagd hebben om voor het maximale te gaan. Wij koesteren de open en eigen manier van samenwerken, want die is bepalend voor het positieve resultaat.”

Lex van der Poel van Dual Inventive

Core|Vision, met haar gecertificeerd FPGA (Field-Programmable Gate Array) trainingsinstituut, wordt nationaal en internationaal gezien als een van de FPGA experts. Een FPGA is een geoptimaliseerde, programmeerbare chip die onder andere ideaal is voor 5G meet- en regeltoepassingen in het spoorsysteem.

“Deze stap zorgt voor zowel een verbreding van het productportfolio als een uitbreiding van elkaars klantenbestand. Daarnaast kunnen de verschillende technologieën elkaar enorm versterken. Zowel Arcobel als Core|Vision behouden hun eigen karakter en zelfstandigheid en blijven onder leiding van het huidige managementteam.”

Sjef ten Den van Insydes Groep

Met de overname van Insydes Groep zet Dual Inventive verder in op het uitbouwen van haar cloud voor de wereldwijde spoorsector. Tevens krijgt AnyWare door de combinatie met AnySens de kans om haar groei op het gebied van IoT te versnellen.

Meer nieuwsberichten