SVG Sprites

Dual Inventive-dochter Arcobel levert switches voor bediening seinen en wissels

14 februari 2022

ProRail heeft deze week de aanbesteding voor de levering van 700 switches voor het Onderpost Communicatie Netwerk (OCN) aan Arcobel Embedded Solutions gegund. ProRail rolt deze switches nog komend jaar uit op 350 Onderpost-locaties om hiermee de bedrijfscontinuïteit van het OCN, het netwerk ten behoeve van de treinbeveiligingssystemen, te waarborgen. Douwe Schoenmakers, Managing Director van Arcobel Embedded Solutions, dochterbedrijf van Dual Inventive, spreekt van een mooi teamresultaat.

Het OCN is een kritiek onderdeel in de keten van de bediening van seinen en wissels en is daarmee cruciaal voor de treinenloop. Het behoort tot de vitale fysieke en digitale infrastructuur van ProRail en kent een zeer hoge beschikbaarheid. Om de continuïteit van dit kritieke netwerk te waarborgen, heeft ProRail de opdracht in de markt heeft gezet voor de vervanging van de netwerkapparatuur.

bediening van seinen en wissels

Het OCN speelt grote rol in de aansturing van seinen en wissels

Beschikbaarheid OCN gewaarborgd

De synergie tussen de diverse disciplines die Arcobel in huis heeft en de ervaring met de spoorsector van moederbedrijf Dual Inventive heeft geleid tot de passende oplossing. Arcobel heeft met ProRail een contract gesloten voor de levering van 700 switches met mogelijke uitloop tot 800 stuks. Daarnaast is een contract afgesloten voor software ondersteuning op basis van een service level van 24ux7d voor 6 jaar. Alle switches kunnen worden gekoppeld aan het MTinfo 3000 cloud platform voor op afstand realtime monitoren en lifecycle management. Arcobel wordt hiermee een belangrijke partner voor ProRail bij het garanderen van de continuïteit en beschikbaarheid van het OCN.

“Sinds de overname van Arcobel door Dual Inventive hebben we toegang gekregen tot de Industie 4.0 oplossingen van ons moederbedrijf. We zetten in op combinaties van digitale en technologische innovaties die elkaar versterken. Met deze gedachtegang schreven we in op deze tender en nu kunnen we het OCN van ProRail toekomstbestendig en duurzaam maken.”

Douwe schoenmakers, Managing Director van Arcobel Embedded Solutions

Meer nieuwsberichten