SVG Sprites

Dual Inventive breidt uit in Doncaster voor toekomstige groei

5 maart 2021

Het Britse zusterbedrijf van Dual Inventive is verhuisd naar een nieuwe vestiging van ruim 1.800 vierkante meter. De verhuizing naar een groter pand maakt deel uit van een uitbreidingsplan van Dual Inventive Limited om in de komende 10 jaar 32 nieuwe banen te creëren. De nieuwe locatie bevindt zich op bedrijventerrein Kestrel Court in Doncaster, vlakbij Doncaster Sheffield Airport.

Dual Inventive is sinds 2010 actief in de Britse spoormarkt en wint sinds die tijd steeds meer terrein. Directeur Lex van der Poel van Dual Inventive in Nederland vertelt:

“We hebben de Britse vestiging in het begin veel vanuit Nederland aangestuurd. Omdat we serieus aan het uitbreiden waren hebben we eind vorig jaar Josh Jackson aangesteld als directeur,”

Toekomstige groei

Josh Jackson werkt sinds 2015 bij de Britse onderneming, eerst als ingenieur, later als regiomanager en sinds kort dus als directeur. Dual Inventive heeft een groepsomzet van ruim tien miljoen. Een substantieel deel daarvan komt uit Engeland. Volgens Josh Jackson is de uitbreiding essentieel voor toekomstige groei:

“De vraag naar onze producten en diensten is in het jaar 2020 scherp gestegen en ons team is gegroeid van twee naar acht medewerkers. De groei die we voorspellen zal betekenen dat we zullen uitbreiden tot in totaal veertig medewerkers.”

De nieuwe vestiging heeft een kantoorruimte en een groot magazijn. De kantoorruimte wordt de komende tijd verder uitgebreid met onder andere een indoor spoor, een fitnessruimte voor medewerkers, social spaces en een auditorium voor productlanceringen en trainingssessies. Josh voegt hieraan toe:

“Wat ons aantrok in Kestrel Court was de locatie en de flexibiliteit van de ruimte. De infrastructuur is zo waardevol voor ons. Er zijn hier veel transportverbindingen, er is toegang tot een pool van hooggekwalificeerde potentiële nieuwe werknemers in South Yorkshire en North Derbyshire, plus het erfgoed van Doncaster en de spoorindustrie. Maar de mogelijkheden van de ruimte gaven de doorslag. We hebben echt ambitieuze plannen en we kunnen het pand precies op onze behoeften afstemmen.”

Cllr Bill Mordue, Cabinet Member for Business, Skills and Economic Development bij Doncaster Council:

“De vestiging in Kestrel Court is een grote stap voorwaarts voor het bedrijf en laat zien dat Dual Inventive betrokken is bij Doncaster en het Verenigd Koninkrijk. De innovatieve technologie en oplossingen die Dual Inventive levert, vormen een substantiële aanvulling op het railcluster hier. We kijken ernaar uit om verder samen te werken aan hun uitbreidingsplannen.”

Meer nieuwsberichten