SVG Sprites

Voorkom storingen door sensoralarm bij bevroren wissels

In de winter kampen de spoorwegen vaak met vertragingen, want door sneeuw en vorst kunnen wissels bevriezen en blokkeren. Om storingen te voorkomen worden ze, zodra het buiten koud wordt, verwarmd door de wisselverwarming.

Wisselverwarming kapot waardoor wissels bevriezen

Om wissels goed voor te bereiden op de winter, wordt de wisselverwarming al in de zomer getest. En ook in het winterseizoen wordt middels proefbranden een aantal keer gecheckt of de wisselverwarming wel goed werkt. Maar op het moment dat de vorst zijn intrede doet, kan het ondanks de eerdere tests toch voorkomen dat het wissel niet wordt verwarmd. Dan bestaat het gevaar dat hij blokkeert, met alle gevolgen voor de treinloop. Maar hoe kun je er achter komen dat er iets niet in orde is met de verwarming?

Monitoren van de wisselverwarming met IoT sensoren

De CRM 3000 IoT temperatuursensor zorgt ervoor dat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Het systeem meet de temperatuur van de spoorstaaf en maakt gebruik van monitoring op afstand. Je klikt de CRM 3000 tegen de spoorstaaf in de buurt van de wisselverwarming. De metingen van de CRM 3000 worden doorgestuurd naar de monitoringapplicatie Insight. Hiermee kunt u alle sensoren in de gaten houden, waar en wanneer u maar wilt.

Daalt de temperatuur beneden de vooraf gedefinieerde alarmwaarde, dan is direct duidelijk dat de wisselverwarming niet naar behoren werkt en het gevaar van bevroren wissels op de loer ligt. De CRM 3000 maakt proactieve inzet van personeel mogelijk om problemen op te sporen en op te lossen voordat de wissels blokkeren.

Minder wisselstoringen en de treinen blijven rijden

Met de CRM 3000 kun je het aantal storingen en vertragingen in de winter als gevolg van bevroren wissels verminderen. Met deze sensor controleer je real-time of de wisselverwarming werkt. Het spoor blijft dus volledig operationeel, waardoor kostbare vertragingen worden vermeden. Bovendien zijn door monitoren op afstand regelmatige tests en visuele inspecties niet meer nodig. Gebruik van de CRM 3000 vermindert het aantal ritten naar het spoor, houdt baanwerkers buiten gevaar en vermindert de CO2 uitstoot.

De CRM 3000 is ontworpen met het oog op veiligheid. Installeren van de sensor is een fluitje van een cent. Je klikt de magneet in de ziel van het spoor en het werkt. Dankzij de interne batterij kan één CRM 3000 tot vijf jaar lang operationeel blijven. Dankzij de eenvoudige inzetbaarheid en de lange levensduur van de batterij hoeft een werknemer minder tijd in het spoor door te brengen, wat voor iedereen beter is.

Lees ook:
Internet of Things uitkomst voor wisselverwarming in de winter
Meer over de CRM 3000
CRM 3000 bestellen in de MTinfo 3000 webshop

Meer use cases