SVG Sprites

Dual Inventive presenteert innovaties op Innotrans

7 september 2018

Op spoorbeurs Innotrans 2018, van 18 tot en met 21 september in Berlijn, laat Dual Inventive samen met Strukton Rail de nieuwste technologieën zien. Augmented reality en virtual reality komen voorbij en ook een nieuw project met telecomgigant Deutshe Telecom krijgt aandacht op deze beurs waar ‘The future of mobility’ het centrale thema is.

“Een aantal van onze producten nemen we fysiek mee,” vertelt directeur Lex van der Poel van Dual Inventive. “We presenteren ook via augmented reality. Als bezoeker zet je een bril op, een soort Google Glass. Als je naar een product kijkt, komt er informatie te voorschijn die alleen zichtbaar is voor de bezoeker.”

Virtual reality is ook op de stand te vinden. De naam mag dan bijna hetzelfde klinken als augmented reality, maar het is niet hetzelfde. Van der Poel: “Met een VR-bril wordt je in een virtuele wereld ondergedompeld in een omgeving waar het product wordt gebruikt. De VR-technologie laat vervolgens de producten zien: waar en waarvoor ze worden ingezet en hoe ze worden gebruikt. Elk product heeft zo zijn eigen scenario.”

IoT sensors Innotrans

Nieuwe projecten

Dual Inventive licht een tipje van de sluier op over lopende ontwikkelingen. Samen met telecomgigant Deutsche Telekom is een volgende generatie track and trace-apparaat ontwikkeld, de TRT 3000. Voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel kan het onbeperkt gebruikt worden. De TRT 3000 is compact, betaalbaar en duurzaam. Naast het volgen van bewegend materieel kan met de TRT 3000 uitgebreide informatie over materieel en omgeving draadloos verzameld worden.

“We maken gebruik van de nieuwste connectiviteitstechnologie, LTE-M. In vergelijking met 2G of 3G is LTE-M specifiek voor Internet of Things ontwikkeld. Het is in staat tot nagenoeg real-time datatransmissie. Het kan ook data doorgeven terwijl je je verplaatst: een vaste locatie is geen vereiste.”

Unieke samenwerking

De TRT 3000 gedraagt zich ook als een draadloos toegangspunt. Data van tot wel tientallen draadloze andere sensoren op de wagon worden via de TRT 3000 gedeeld naar het IoT-platform MTinfo 3000. “Je kunt hierdoor meer informatie die interessant is voor beheer koppelen aan de specifieke wagon, zoals vibraties, temperaturen, vocht, maar ook informatie over schakelaars of afsluiters.” Daarom kan je met de TRT 3000 gevaarlijke stoffen op het spoor op de voet volgen. “Je kan aan MTinfo 3000 wagenlijsten koppelen en deze digitaal ontsluiten via de mobiele apps.”

Op dit moment loopt er een pilot met deze technologie in het Poolse Krakau. De volgende test vindt eind september in Rotterdam plaats. “Dit is echt een unieke samenwerking,” vindt Van der Poel. “Deutsche Telekom is een gigant en wij zijn een relatief klein bedrijf.” Samenwerken is volgens Van der Poel de enige manier om vooruit te komen in de spoorsector. “Onafhankelijkheid bestaat niet. Als bedrijf werk je altijd samen met andere bedrijven, want je bent onderdeel van een keten.”

Maximale beschikbaarheid

Dual Inventive werkt zelf nauw samen met Strukton Rail. Gezamenlijk ontwikkelen ze technologieën om het spoor maximaal beschikbaar te maken en spooronderhoud veilig en efficiënt uit te voeren. Dit is noodzakelijk omdat er steeds meer treinen gaan rijden en er steeds minder tijd is om onderhoud te plegen aan het spoor. Gebruikmaken van technieken zoals Internet of Things en kunstmatige intelligentie om op te sporen waar en wanneer onderhoud nodig zal zijn, is daarom cruciaal.

Dual Inventive verwerkt deze technieken in hun producten, zoals het draadloze veiligheidssysteem ATWS 3000, de kortsluitlans ZKL 3000 RC, de temperatuursensor CRTM 3000, de slimme veiligheidshelm SC 3000 en het platform MTinfo 3000, waaraan alle producten worden gekoppeld. Van der Poel: “De spoorsector gaat steeds meer gebruikmaken van IoT.”

Bezoek Dual Inventive op InnoTrans 2018 van 18 t/m 21 september in Berlijn, Hal 26 Stand 235.