SVG Sprites

Configuratiemanagement – Waarvoor al die moeite?

3 maart 2020

Dit evenement moet helaas worden uitgesteld vanwege het coronavirus.

Omdat het delen van kennis voor ons centraal staat om te komen tot het spoor van de toekomst, nodigen we je uit voor DITT – Dual Inventive Tech Talks.

DITT #2 | Configuratiemanagement – Waarvoor al die moeite?

🗓 23 maart 2020
🕓 16.00-17.30
📍 Fieldlab Rail – Dual Inventive, Belgiëstraat 5, Oisterwijk
👤 Lex van der Poel, CEO van Dual Inventive
👤 Colin du Croix, CEO van Rootnet

Software ontwikkelen voor de spoorwereld is de core business van Dual Inventive. Het veilig en continu laten draaien van deze steeds veranderende software op een flexibele infrastructuur, dat is een vak apart. Daarom stelt Lex van der Poel van Dual Inventive:

“Voor een goed georganiseerde infrastructuur kiezen wij voor een sterke partner, Rootnet.”

Het werken met een infrastructuurpartner garandeert de veiligheid, privacy en 24/7 beschikbaarheid van software voor onze klanten. Maar waarom Rootnet? En waarom niet de beroemde “Googles” en “AWS-en” van deze wereld? Is er een verschil in de manier waarop zij werken?

Je herinnert je het vast wel, 10 jaar geleden was het gebruikelijk dat servers een lange levensduur hadden. Er werden wijzigingen in de software aangebracht en voor upgrades naar nieuwere versies van het besturingssysteem werden nachtelijke operaties gepland.

De snelheid van de softwareontwikkeling is echter aanzienlijk toegenomen, evenals de onmiddellijke behoefte aan resources (servers/containers). Goed configuratiemanagement is hierbij van vitaal belang. Onze gastspreker Colin du Croix van Rootnet zegt daarover:

“Ik durf te stellen dat (tech) bedrijven zonder goed configuratiemanagement de boot gaan missen.”

Wat zijn de belangrijkste tekortkomingen binnen bedrijven zonder configuratiemanagement? Wat zijn de voordelen? En, zoals bij elke inspanning, zullen er uitdagingen zijn. Met zijn uitgebreide ervaring en rijke domeinkennis is zijn verhaal voor velen inspirerend.

Wil je meer weten en met ons meepraten? Kom dan naar deze editie van DITT.

Meld je gratis aan door een email te sturen naar ditt@dualinventive.com

We vinden het super als je erbij bent!

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebookevenement > DITT #2 | Configuration management – Why bother?